Osnovna ideja projekta Korijeni  je prezentacija i poticanje integracije kroz umjetnost. Mnogi umjetnici, a među njima i pisci i spisateljice, žive i rade van zemlje svoga porijekla: život u „tuđoj“ zemlji uvijek je izazov, bilo da se radi o prvoj ili drugoj generaciji doseljenika, bilo da se radi o sasvim običnom preseljenju kao posljedici profesionalnih ili emotivnih poticaja, ili  onih drastično egzistencijalističkih kao posljedici političkih ili ratnih zbivanja.

 

Kako izgleda potraga za identitetom u izmještenosti, daleko od naučenog, naslijeđenog, poznatog? Kako umjetnici, književnici i književnice doživljavaju život u egzilu, što o njemu pišu i promišljaju, kojim jezikom pišu, kako se na osnovu brojnih literarnih djela utječe na asimilaciju drugih, na integraciju s domicilnim stanovništvom i okruženjem te kako literatura pomaže u izgradnji boljeg multikulturalnog društva – doznat ćemo provedbom ovog projekta, kroz seriju gostovanja utjecajnih pisaca i spisateljica, kao i ostalih umjetnika.

Info textRead more

       The basic concept of the Roots Project is presentation and encouragement of integration through art. Many artists, including writers, live and work away from their homeland: life in a country other than your own has always been a challenge, whether it relates to the first or the second generation of immigrants, an absolutely simple relocation as a consequence of professional or emotional impulses, or those of a drastically existentialist nature, resulting from political or war situations.

Info textRead more

Scroll to Top