MARGARITA KINSTNER

rođena je 1976. u Beču i danas živi u Grazu. Njezin debitantski roman „Žamor grada“ objavljen je 2013. godine, a otad su joj objavljena još dva romana te je uprizorena i kazališna predstava. Autorica trenutačno piše za mlade – za svoj prvi, još neobjavljeni roman za mlade, dobila je Nagradu za književnost za djecu i mlade savezne zemlje Štajerske.
– Uz spisateljsku djelatnost Margarita Kinstner pored ostaloga radi i u uredništvu književnog časopisa „&Radieschen“, koji prima i objavljuje djela s čitavog njemačkog govornog područja.

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

Žamor grada  

“… Kada se Marie spotakne u kafiću i prevrne šalicu kave, ne samo da upozna Jakoba, nego time pokrene i čitav niz događaja. Jakob se zaljubi u Marie i prekine sa svojom djevojkom Sonjom koja ubrzo nakon toga sretne nekoga drugoga: Geryja. On je bio najbolji prijatelj Joeu, Marieinom bivšem dečku koji si je spektakularnim skokom u Dunav oduzeo život. Pojavljuje se misteriozna oporuka koju treba pročitati u Prateru – u prisutstvu Geryja i Marie.”

“Žamor grada” debitantski je roman austrijske spisateljice Margarite Kinstner, ljubavna priča koja je istovremeno i bajkovita i moderna, roman o samoći, prijateljstvu, čežnji, i ljubavi – u Beču, “gradu duše”.

 

Scroll to Top